Hoppa till innehåll

Verksamhet

I bygdegården bedrivs regelbundna dag- och kvällsverksamheter både i egen och i extern regi för barn och vuxna. Detta är ryggraden i bygdegården och det som skapar förutsättningar för en landsbygd med puls och en förening med en långsiktigt hållbar ekonomi. 

Genom våra större arrangemang lockar vi människor från hela länet till Alsen. Alsens bygdegård är en uppskattad arrangör av kulturevenemang, danskvällar och en naturlig mötesplats för bygdens innevånare. Alsenrevyn med sin höga trivselfaktor har under åren spelats för utsålda hus under den mörka hösten. 

Satsningar på ungdom är en viktig och naturlig del i bygdegården. Här skall ungdomarna känna sig hemma. Idéer och förslag som kommer från ungdomarna själva uppmuntras och stöttas. 

Det lokala föreningslivet skapar gemenskap och framtidstro i den egna bygden. Därför samarbetar bygdegårdsföreningen med andra ideella föreningar, studieförbund och med kommunen. 

I bygdegården är ingenting omöjligt. Att vara lyhörda och tillmötesgående är viktigt för oss. Vår strävan är att utvecklas hela tiden och få ett hus som myllrar av liv och aktivitet. 

Om oss på Bygdegårdsföreningen

Stöd vår verksamhet

Vill du vara med och skapa bättre förutsättningar för en landsbygd med puls och en förening?